تاثیر تمرینات مقاومتی و مصرف روغن گردو بر برخی پارامترهای استرس اکسیداتیو در ورزشکاران

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان
1 گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه دانش البرز، قزوین، ایران
2 گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره)، قزوین، ایران
3 گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
چکیده
هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرینات مقاومتی و مصرف روغن گردو بر روی پارامترهای استرس اکسیداتیو CAT، SOD و ROS در ورزشکاران بود. تحقیق حاضر یک مطالعه تجربی با جامعه آماری زنان ورزشکار بود. نمونه‌ها به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب و به‌طور تصادفی، به چهار گروه ده نفری تقسیم شدند. تمرینات ورزشی به مدت 8 هفته و هر هفته، 3 جلسه اجرا شد که دو هفته ابتدایی، برنامه تمرین مقاومتی با شدت 70 درصد یک تکرار بیشینه شروع شد و سپس هر دو هفته یک بار برای افزایش میزان بار تمرینی به میزان 5 درصد بر میزان یک تکرار بیشینه اضافه گردید و در گروه مکمل گیاهی و مکمل همراه با تمرینات ورزشی، روغن گردو به صورت مصرف روزانه 15 سی‌سی همراه با وعده‌های غذایی مصرف شد. طبق نتایج به دنبال اجرا 8 هفته مداخله در گروه روغن گردو(0.01P)، گروه تمرین مقاومتی+روغن گردو(0.02 P)، افزایش معنی داری در متغیر SOD مشاهده شد؛ اما در گروه تمرین مقاومتی(0.11P) نسبت‌به گروه کنترل اختلاف معنی داری مشاهده نشد(0.22P). همچنین در گروه روغن گردو(0.00P)، گروه تمرین مقاومتی+روغن گردو(0.01P)، نیز افزایش معنی داری در متغیر  CAT مشاهده شد(0.65P)؛ از طرفی، در گروه روغن گردو(0.00P)، گروه تمرین مقاومتی+روغن گردو(0.01P)، نیز کاهش معنی داری در متغیر  ROS نسبت به گروه کنترل مشاهده شد(0.57P). با توجه به نتایج این پژوهش به‌نظر می‌رسد مصرف روغن گردو باعث افزایش ظرفیت آنتی‌اکسیدانی و کاهش آسیب‌های سلولی از طریق کاهش ROS و موجب بهبود فعالیت سلولی و کاهش آسیب‌های عضلانی می‌شود.
کلیدواژه‌ها

موضوعات


دوره 16، شماره 64
دی 1403
صفحه 50-35

  • تاریخ دریافت 26 دی 1403
  • تاریخ بازنگری 17 خرداد 1404
  • تاریخ پذیرش 14 تیر 1404